Recensie van het concert is Speakers Delft, door Annet

Kecks in Speakers
Nog geen veertien dagen na Alphen speelden de Kecks in Delft! Broer gebeld, afspraak gemaakt, kaarten gereserveerd en het feest kon wederom beginnen...

In een prachtig opgeknapt Speakers (oude zaal Eland) trapte de zeskoppige band In 't Wild rond 21.30 uur af. Een prima opwarmer, waar duidelijk de invloed van producer Rick te horen was. Sommige overgangen die de band liet horen konden zo een uurtje later ook gespeeld worden. De zanger mag een nog iets doorleefder stemgeluid krijgen, maar dat komt vanzelf als ze veel gaan optreden.
Al met al een groep waar ik nieuwsgierig(er) naar wordt.

Om 22.30 uur komen de Kecks via de zaal het podium op. Het concert is uitverkocht en 't is direct dringen vooraan. Na de (gebruikelijke) opwarmers Wat Gaat Ze Doen (nu wel bekend) en Wat Goed Is Komt Snel wordt, zij het in een iets andere volgorde, de set van Alphen gespeeld. Maar niks geen routine en naspelen van de plaat! Ondanks een setlijst die min of meer vast staat volgde een concert dat ik nog lang zal onthouden. Na een paar nummers gespeeld te hebben, werd er even stilgestaan bij de dood van Chris Gtte, de drummer van Blf. Dat laat toch een bepaalde indruk achter!

Ieder concert heeft toch weer z'n eigen publiek. Dit keer stonden er tijdens Nu Of Nooit swingende dames op de boxen en loeiden de verzoekjes de hele avond door. De Kecks waren natuurlijk het stralende middelpunt en hadden ook veel lol met elkaar.

Het laatste nummer van de set was Ik Denk Nooit Meer Aan Jou en toen was het alweer tijd voor de band om even naar de kleedkamer te gaan, wat te drinken en weer terug te komen. Aangezien dit niet werkt, dwars door het publiek heen, kwam Rick met de volgende (verkorte) uitleg:
Kecks tegen elkaar: "Wat gaat het lekker h?"
Publiek: "Wat zijn ze goed h en wat zien ze er goed uit!"
Rick: "Jullie zijn een fantastisch publiek!"
Dan volgt: fluiten, gillen, Bleke Jet, meer, meer, meer......
Aan de roep om 'come-back' werd gehoor gegeven d.m.v. Altijd Voor Het Eerst, Alles Went, Vanavond Voor Altijd en Geen Kaart, Geen Gids (willekeurige volgorde). Als allerlaatste kwam Achter Glas met daarin een immense solo van Phil, wow! Ik had het lang niet gehoord en vond het een prachtig einde voor een wederom zeer goed optreden!
Jongens bedankt weer!!!

Kus, Annet

Leesvoer