Recensie uit scholieren.com van 28 februari 2002 door Maurice.

Meer Niet.

'Kecks' is niet meer. Na ruim 20 jaar successen in Nederland en Belgie hebben de Trockener Kecks de handdoek ik de ring geworpen. 20 jaar vol van mooie liedjes en pure rock 'n roll. Op het hoogtepunt gestopt. Want dat de Kecks in hun hoogtijdagen zaten werd bevestigd door het anderhalf jaar geleden verschenen album >tk. Maar aan al dat mooie is nu een eind. Een mooi eind wel te verstaan, want met Meer Niet! sluiten de Kecks hun bestaan waardig af.

Live
Ze hadden een live-reputatie hoog te houden. De energie die traditoneel bij een concert vrij kwam was elke avond ongekend hoog. En die energie is ook geplaatst op Meer Niet!. 2 CD's van pure mooiheid. De eerste CD (De Set) begint met publieksfavorieten Niemand Thuis en Met Hart En Ziel. Via enkele oude hits leidt de avond (opgenomen in 013, Tilburg) naar schitterdende versies van De Jacht Is Mooier Dan De Vangst, Czaar Peterstraat en Ik Denk Nooit Meer Aan Jou.

Toegift
Als kadootje voor niet aflatende trouw krijgt het publiek een mooie toegift (en de luisteraar een extra CD) voorgeschoteld. Het Komt Nooit Meer Goed zingt zanger Rick De Leeuw in het gelijknamige nummer. Een versie overigens van bijna tien minuten pure schoonheid. "Trek Je Jas Aan, want het wordt koud" vertrouwt Rick De Leeuw de luisteraar toe.

Conclusie
Hij heeft gelijk. Hij heeft potvoldriedubbeltjes gelijk, want na de warmte van deze muziek zal het venijnig koud worden. En na een uitgebreid 'dankjewel' is het dan ook daadwerkelijk afgelopen. De luisteraar beduusd achterlatend, maar wel met een enorm brede glimlach op het gezicht. Wat een muziek.
Wat een band. Wat een einde....

Leesvoer