Recensie van het concert in het Witte Theater in IJmuiden, door Mart

Kecks in IJmuiden
Na een afwezigheid van ruim tien jaar bezochten de Tr÷ckener Kecks weer eens de "poptempel" van IJmuiden.
Alle elementen voor een geslaagde avond waren aanwezig, weerzien met oude vrienden(IJmuiden is nu eenmaal mijn geboorteplaats), een zeer gevulde zaal en verschillende biertjes zorgden voor een warm gevoel. Doordat ik zoveel bekenden tegenkwam heb ik helaas het optreden van Ernst Low moeten missen, maar de flarden die ik tussen de "hallo's" en "hoe is het met jou's" opving klonken zeer de moeite waard. De Kecks betraden het podium en lieten merken dat het boekingsmanagment van het Witte Theater waarschijnlijk ruim tien jaar dikke lucht in de ogen en oren heeft gehad.
Een zeer ge´nspireerd optreden werd afgewerkt waarbij de nadruk nu eens niet lag op >tk, maar een mooie dwarsdoorsnede vormde van het imposante oeuvre. Van "Wat goed is komt snel" tot aan "Trek je jas aan", het was allemaal even indrukwekkend. Het spelplezier wat er van de band afstraalde leek alsof het een beginnende band betrof en van enige breuk leek geen enkele sprake. Al met al een geslaagde avond en als ik dan toch nog een punt van kritiek naar voren mag brengen: Heren Kecks: "Niemand danst alleen" mag (en moet) toch wel iets sneller gespeeld worden.
Voor de rest niets dan lof en mij rest niets anders dan deze avond in mijn geheugen bij te zetten als zeer bijzonder. Ik ben blij dat ik op de valreep nog heb kunnen genieten van "Twee", een nummer dat ik nog nooit gehoord had, maar waarvan de tekst mij al onmiddelijk aansprak toen ik hem op de site zag staan.
Nog vier te gaan voor Leiden. Werd het maar nooit 30 december.

Mart

Leesvoer