Lokeren: Fonnefeesten 31 juli 1999 Tekst: Johan van Biesen

De organisator had het beloofd! De Kecks zouden en moesten terugkomen in 1999. En zowaar, de Kecks stonden terug op de planken van de Lokerse Fonnefeesten. Niet moeilijk, gezien het geslaagde en nog steeds nazinderende concert van het jaar daarvoor.

En hoe staan de Kecks er? Wel heel simpel, ambiteuzer dan ooit en met een karrevracht nieuwe nummers die meteen beklijven ook al heb je ze maar voor het eerst gehoord.

'Amoureus Gebied' is een killer! This one kick's ass! Je zou van pure vreugde meer! meer! meer! beginnen te roepen. De zon scheen, het was warm, en de Kecks hadden er zin in.

De instrumenten lekker dicht bij elkaar gezet op een vrij groot podium. En rammen maar. Na een paar nieuwe nummers sloegen de stoppen meteen door bij het aanhoren van de kecks-traditionals.
'Hij glittert in de spot, zwaait zijn heupen heen en weer'...
Het moet gezegd: de muzikanten waren goed op dreef. Theo als vanouds dicht bij de grond, Rick nonchalant rondwandelend op het podium en kusjes naar het publiek gooien, zowaar in echte pumps- en jaretels-stijl. Het concert was zeker geen zonde van de tijd! No way!
Terwijl op een ander podium in de stad Koen Wauters met Clouseau stond de blèren, stond de harde Kecks-kern zowaar in vuur en vlam. Intro op de bas...dat moet 'Nu of Nooit' zijn, moeten ze gedacht hebben en zowaar..overal glunderende gezichten! Dit is het, daarvoor ben ik naar Lokeren gekomen ! This is real man!

"Ik denk nooit meer aan jou" en "Kijk wat je gedaan hebt" zijn ook twee nummers die er meteen staan als een dijk! Een dijk die het water van Rick niet kon tegenhouden zodat Gerben een koude douche over zich heen kreeg. Het kon hem trouwens niet schelen. Water op de drums geeft een mooi effect, en staat cool!

Gerben, aan jou wil ik wel iets kwijt, ik heb wel een beetje de roffels gemist op de sneer, iets wat zo typisch Kecks is, en waarvan Leo heel veel gebruik maakt. But no hard feelings.

Philip staat er ook en doet het goed, net als Rob, die leuke en catchy dingen uit zijn keyboard haalde. Leuk om zo een aantal oude nummers in een nieuw kleedje weer te horen.

O ja, bedankt voor de elf bisnummers, waarvan 'Souvenir' het nummer was waar ik op hoopte dat het zou worden gespeeld. Ook bedankt voor 'Achter Glas' en voor 'Tango Aan Zee'.
Een dans die uitstierf in een kolkende en ontroerde massa....
Dit concert was zeker een kans van 1 op 1 miljoen. Tot Kecks!