Recensie van het concert in Buk Buk Heiloo, door Mart

Kecks in Heiloo
Na getrakteerd te zijn op een vertraging van ongeveer 40 minuten (bedankt NS!!) trad ik het vernieuwde jongerencentrum Buk Buk in Heiloo binnen. De geur van verf hing er nog steeds. Twee weken voor het optreden van de Kecks had ik deze "poptempel" van het mistige West Friese land al bezocht om Van Dik Hout te bewonderen en toen viel mij op dat het geluid in deze tent al behoorlijk tegenviel. Het rolde van de muren naar beneden de zaal in en verdween in de even harde betonnen vloer.
Daarbij moet gezegd worden dat het geluid bij Van Dik Hout wel erg "matig" stond afgesteld. De gitaar had hier de overmacht. Ondanks dat gegeven in het achterhoofd toch maar tegen alles in.
Na de nodige versnaperingen tot mij te hebben genomen (warm is het wel in Buk Buk) klonken de eerste "onheilspellende "klanken vanuit de speakers op het podium."Wat goed is komt snel" klonk alsof er een geest bezit had genomen van Buk Buk. Het publiek keek elkaar aan met een blik van:...wat gebeurd hier? De wat trouwere aanhangers waren al bekend met dit fabelachtige nummer wat zeker niet misstaan had op >TK.
De Kecks vervolgden het optreden met materiaal van de laatste cd en bouwden af met een doorsnede uit een toch omvangrijke repertoire waarbij de cd Het Grote Geheim werd overgeslagen. Geen verrassende nummers, gewoon een routineklus. Maar zelfs op de automatische piloot viel er nog voldoende te genieten: "De Jacht", "Met Hart en Ziel", "Achter Glas" en als afsluiter "Vanavond voor Altijd". Ik, als liefhebber van "oude" krakers voelde me te kort gedaan en kan alleen maar hopen dat bij de volgende optredens in Noord Holland er wat van die "oude" en misschien "minder voor de hand liggende" nummers de revue zullen passeren.
Voor de rest niets dan lof. Het spelplezier en de ambiance waren toch zeer zeker van een buitenaards niveau.
Bij het verlaten van Buk Buk had ik de gedachte dat het misschien ook wel beter is zo. Nog een keer alle favoriete zalen langs en dan er mee stoppen. Mooie gedachte of toch niet?
In de taxi naar huis mijmerde ik over hoe het zou zijn als "mijn" Kecks opeens in Ahoy zouden staan. Rare gedachte of niet?
Thuisgekomen zette ik me op de bank en kon het niet nalaten om toch maar eens "Alles Went" te draaien. Lurkend aan mijn flesje bier dacht ik: "Rick, Je hebt gelijk" het ga je goed, ik zal jullie missen...

Leesvoer