Brussel: Boterhammen in de Stad, De Leeuw & De dames, 25 augustus 1999 tekst: Rob van Gameren

Ondanks het feit dat er al het een en ander over geschreven is op deze site, ook nog maar een korte recensie door de maker van de Kecks site!

Op woensdagochtend vertrokken we al vroeg richting de Belgische hoofdstad. Bram Vermeulen zou vanaf 12:00 uur nummers van z'n laatste cd spelen (De Beuk Erin) en de Kecks zouden een verzameling bekende en minder bekende damesnamen ten gehore brengen.

Na wat gezoek in de stad (er zou gespeeld worden tegenover het station, maar er zijn maar liefst 4 stations in deze metropool!) hoorden we Bram al erg z'n best doen. Aangekomen op het plein bleken er al heel wat mensen hun middagpauze op te offeren aan de muziek. Een overvol Spanjeplein, bevolkt door vogels van diverse pluimage hadden zich al op de stoelen verschanst. Genietend van de muziek, de boterhammen en uiteraard van 't uitstekende weer.

Even na éénen was 't zover, nadat een voor mij onbekende cabaratier de tijd voor de ombouw van de installatie had overbrugd, kwamen Rick en z'n mannen het podium op. Rosa beet 't spits af: Rob liet z'n keyboard gloeien en Rick maakte een prachtige uitvoering van dit aloude nummer. Daarna kwam Linda (F. Boeijen), Tessa (Bon), Louise (Clouseau), Sateliet Suzy (Noordkaap), Mia (Gorky), Jennifer (L. Neefs), Alie (Normaal), Hannah (Boondocks) voorbij. Allemaal even strak uitgevoerd, hoewel een onwilligge geluidsinstallatie Phil soms tot wanhoop dreef.....
De originaliteit van de uitvoeringen bracht veel verbazing bij 't publiek, 'waren de Kecks hier toe in staat...?' Meer dan dat zelfs.
Na ruim een uur kwam dit concert tot een einde, besloten werd er met een toegift, geheel in Kecksstijl. Achter Glas (Bleke Jet!) werd niet gespeeld, want Theo vond één en ander niet gepast!

Een mooi initiatief, die Boterhammen, een hele week van 12:00 tot 14:00 uur live-muziek, gemaakt door goeie bands. Kunnen de Nederlanders een voorbeeld aan nemen.

1. Kom terug, Rosa
2. Linda
3. Mia
4. Hannah
5. Irene
6. Johanna/Joey
7. Alie
8. Ik Verlang Zoveel
9. Jennifer Jennings
10. Satelliet Suzy
11. Marijke
12. Louise
13. Meisjes

Frank Boeijen
Gorky
Boondocks
De Mens
Wigbert
Normaal
BON
Louis Neefs
Noordkaap
Peter Koelewijn
Clouseau
Raymond van het Groenewoud