Brussel: Boterhammen in de Stad, 25 augustus 1999, tekst: Johan van Biesen

Over Rick, dames en boterhammen
Zou je niettegenstaande de recente gebeurtenissen toch nog een verblijf op amoureus gebied in overweging willen nemen, alsjeblieft....?
Blijkbaar werd het lijstje al gemaakt: Rosa, Mia, Irene, Jennifer Jennings, Louise, Suzy, Hannah......

Rick was er, net als de dames, de andere Kecks, het prachtige weer en de belegde boterhammetjes in hartje Brussel. En waarmee kan je beter beginnen dan met een ode aan Rosa? Dat hadden de Kecks goed begrepen. Wat daarna volgde was een lokroep naar de andere prinsessen uit de (natte) dromen van De Leeuw. Soms intiem en stil, dan weer hels en furieus, zoals het hoort. 'Ja, dit wordt een uniek concert', was ik al aan het denken na drie nummers. En niemand in de buurt die mij tegensprak, al had Phil wat moeite om een perfect geluid uit zijn gitaar te halen, Rick's stem was bijwijlen goddelijk!

Gerben Ibelings Van Jennifer Jennings kwamen de haren kaarsrecht naar omhoog. Wie zijn ogen sloot zag Louis Neefs opnieuw tot leven komen, terwijl op ongeveer 10.000 km hoogte Satelliet Suzy boven de Afrikaanse Noordkaap passeerde.
De afwas lieten de heren over aan Mia, terwijl Irene driftig op zoek ging naar de kletskoppen onder De Mensen.
Wie nog niet in extase was, kon dan maar dronken worden van Louise, zowaar een grappige woordspeling.

Dit was geen traditioneel kecksconcert, maar zeker de moeite waard. Hoewel ik toch stiekem had gehoopt nog een kecks-nummertje te horen, eentje maar, just for the road en om mijn honger te stillen. Jammer, maar helaas. Ik zal mij dan wel dubbel uitleven op een volgende con-kecks-cert. Ik wacht nu vol spanning op de uitgave van de nieuwe CD.

Tot kecks!