Recensie van het concert in Het Kasteel, Alphen a/d/ Rijn van 10 maart, door Ivan

Kecks in Het Kasteel
Voor een half-gevuld Paleis, ik schat zo'n 100 a 150 fans, vond op 10 maart aflevering van elfendertig van de huidige Kecks-toer plaats. Heeft er iemand eigenlijk een idee hoe deze toer heet? Maakt eigenlijk ook niet uit, als ze maar optreden!

Alphen a/d Rijn bleek minder lang rijden te zijn dan ik dacht, om 20:30 stonden we dus al aan de deur, net op tijd om de Kecks en entourage te zien vertrekken om ergens nog een hap te gaan eten. Na enkele uren wachten, werd ons geduld beloond. Om 23:00 trokken de Kecks ten strijde.

Ze begonnen hun verovering met twee minder bekende nummers: "Wat gaat ze doen" en "Wat goed is, komt snel". Wie denkt dat het hier over twee nieuwe nummers gaat, moet ik teleurstellen, "Wat gaat ze doen" staat namelijk op de cd-single "Ik denk nooit meer aan jou". "Wat goed is, komt snel" is ondertussen al een bekende nieuwe. Zouden de >tk-sessies nog meer onuitgebracht materiaal opgeleverd hebben?
Met "Czaar Peterstraat" werd er dan overgegaan naar het het bekendere werk, en ging de zaal voor een eerste keer uit de bol.

De intro van "De jacht is mooier dan de vangst" zorgde weer voor spetterend vuurwerk, mede met de hulp van Rick en de nodige liters water waren de spetters wel letterlijk te nemen. Ik ben wel eens benieuwd naar de hoeveelheid plaatselijke neerslag die het drumstel van Gerben op jaarbasis te verwerken krijgt.
Het eerste rondje bis-nummers leverde ons "Altijd voor het eerst" en "Vanavond voor altijd". En dat de Kecks het naar hun zin hadden, bracht ons nog een tweede rondje op met "Geen kaart, geen plan, geen gids" en "Het komt nooit meer goed".
Exact twee uur nadat de symbalen van Gerben voor de eerste keer door de luidsprekers galmden, weerklonk de Patriot Hills-remix van "Niemand thuis". Het einde van alweer een geslaagd Kecks-optreden.

Wat me opvalt is dat er tijdens de laatste concerten iets minder nummers gebracht worden uit >tk, en dat er weer meer wordt teruggegrepen naar het oudere werk. Een signaal dat de echte >tk-toer voorbij is, en dat we nu in een overgangsperiode zitten naar een volgend project?
Wat me ook opgevallen is, is dat we "Stroboscopia" niet meer horen net voor de Kecks op het podium komen. Misschien moet Rob eens op zoek gaan naar een nieuwe intro?
Met dank aan de Kecks voor de muziek en aan het stel uit Almelo voor het leuke gezelschap. Tot binnenkort in Delft.

Voor de volledigheid volgt hier de volledige setlist:
Wat gaat ze doen
Wat goed is, komt snel
Czaar Peterstraat
Met hart en ziel
De zon sprong aan
Paradijs
Een dag zo mooi
Meer niet!
Hakken in het zand
De jacht is mooier dan de vangst
In tranen
Veel te veel water
Niemand thuis
Zou je niettegenstaande de recente gebeurtenissen toch nog een verblijf op amoureus gebied in overweging willen nemen, alsjeblieft?
Nu of nooit
Ik denk nooit meer aan jou
Altijd voor het eerst
Vanavond voor altijd
Geen kaart, geen plan, geen gids
Het komt nooit meer goed

Leesvoer