Recensie van het concert in Het Kasteel, Alphen a/d Rijn van 10 maart, door Annet.

OUD EN NIEUW, HEET EN LEKKER
Voor de eerste keer dit nieuwe jaar stond er voor ons eindelijk weer een Kecksconcert op het programma. Op 10 maart speelden de Kecks in 't Kasteel in Alphen a/d Rijn.

Ondanks de aanvangstijd van 22.45 uur vertrokken we rond 20.30 uur uit Lisse. Niet omdat het een wereldreis is: Lisse-Alphen is ongeveer een half uurtje rijden, maar omdat tussen 21.00 en 21.30 uur de gereserveerde kaarten opgehaald dienden te zijn...
Bij binnenkomst worden we verwelkomd door een wel hele brede meneer en plakken we direct aan de vloer vast. Een ouderwetse geur van verschaald bier en rook komt ons tegemoet. Dat belooft wat voor de rest van de avond, schiet het door mijn hoofd.
We zijn natuurlijk veel te vroeg, dus is er tijd zat om aan de garderobemensen, voor wie de Kecks onbekend zijn, een paar teksten voor te leggen en Theo's nieuwste creaties te bekijken en te kopen! (Theo, het shirtje past Jesper perfect en staat fantastisch). Tevens hebben we de CD single Veel Te Veel Water aangeschaft. De Patriot Hills remix van Niemand Thuis die hier opstaat willen we draaien als laatste nummer op ons bruiloftswingfeest op 12 oktober.
(Of komen jullie spelen jongens?)

Er was ruimte zat aan de bar en we bestelden ons gebruikelijke recept. Met vrienden die we een tijd niet hadden gezien wisselden we de nodige ditjes en datjes uit en ik word ongeduldig. Een paar rondjes verder lopen we rond 22.30 uur alvast naar ons vaste stekkie vooraan bij het podium. Nu is het wachten op dat wat komen gaat....
23.00 uur: Eindelijk, de Kecks komen het (lage) podium op. Vol enthousiasme wordt het eerste nummer ingezet: "DOEN". 't Is een voor mij onbekend nummer, dus hoe de titel helemaal luidt kan ik niet zeggen. 't Klinkt in ieder geval mooi. Het nummer Wat Goed Is Komt Snel is bekender (ik weet in ieder geval de titel te onthouden), een prachtige tekst, die veel belooft voor het komende nieuwe repertoire! Czaar Peterstraat is in een "theater" jasje gestoken. Ik kreeg er vroeger al de rillingen van, maar het orgel van Rob voegt er nog een paar toe. In één woord: formidabel zoals het nu gebracht wordt! Wat mij betreft mogen de Kecks nog meer van dit oude werk in een ander sfeertje neerzetten...
De warming-up is gedaan en hup daar begint iedereen met de heupen te zwaaien: Met Hart & Ziel blijft een publiekslieveling.
Vervolgens passeren Zon Sprong Aan, Paradijs en Dag Zo Mooi de revu, het publiek is los!

We wilden allemaal wel Meer van al dat lekkers, Niet? En Hakken In Het Zand werd ingezet. De show begon echter pas goed toen Gerben en Phil hun stukje gingen opvoeren. Bam, kleng, boem: De Jacht dus!
Het publiek ging op de figuurlijke banken staan en sprong zowat over de monitoren heen. Even wat rust daarna dus met In Tranen (mooi enmelancholiek) en Veel Te Veel Water. Van >tk volgden nog Niemand Thuis en Zou Je .... Alsjeblieft? Rick wordt volgens mij per optreden schorder als hij het publiek uitlokt (lukte aardig) en opzweept.

Toen, nog steeds één van mijn favorieten, Nu of Nooit gespeeld werd, gingen zelfs de armen van vriend Hans van elkaar. ('t Is een stille genieter, Rick). Na Ik Denk Nooit Meer Aan Jou verlieten de Kecks het podium. Ik was inmiddels al een aantal wijntjes verder dus titels van de toegiften weet ik niet meer. Al hoewel.... Het Komt Nooit Meer Goed was het allerlaatse nummer en dat klinkt terwijl ik dit tik nog in mijn hoofd. Het instrumentale slot was een waardig einde van een fantastisch optreden.
Theo, Rick, Gerben, Phil en Rob bedankt voor weer een prachtige avond!

Dikke kus, Annet

Leesvoer