Artikel uit Alles op Tien

WIE VINDT WAT VAN TRÖCKENER KECKS

Jarenlang één van de boegbeelden van de Nederlandse en Nederlandstalige pop. Zo mag je de Tröckener Kecks gerust noemen. Niet alleen door de zang van Rick de Leeuw, maar zeker ook door de eeuwige rode alpino van Theo Vogelaars. Ooit zongen ze al 'Het Komt Nooit Meer Goed', en nu is het dan zover. Het komt niet meer goed met de Kecks want ze houden er mee op. Nog slechts even in het pop-circuit te zien, en dan….? Tja, zeg het maar, collega's!

Thé Lau (solo zanger, schrijver en zanger The Scene)
Ik vind het spijtig dat de Trockener Kecks uit elkaar gaan. De dag dat ik Rick de Leeuw wilde adviseren om gewoon een jaartje te stoppen stond het al in alle kranten. Te laat dus! Ik vind dat je een bandje niet moet laten ploffen: alle bands hebben van tijd tot tijd problemen. Je weet nooit hoe de vlag er een tijdje later bij hangt.

Ton van Hooft (In 't Wild)
De Kecks hebben er voor gezorgd dat wij in de muziek zijn terecht gekomen. Vanuit ons voetbalelftal hadden we met een aantal maten een paar keer een play-back op de vereniging verzorgd. En we gingen ook regelmatig samen naar concerten. En sprekende over de Trockener Kecks werden we zo enthousiast dat we zeiden; dit willen we ook ooit eens gaan doen. Want de manier waarop de Kecks plezier maken in de muziekm dat is zo overtuigend! Het is voor mij persoonlijk dan ook heel bijzonder dat uitgerekend Rick de Leeuw onze eerste plaat - bij Munich - heeft geproduceerd. Hopelijk blijven ze in de muziek actief, want het vertrek van de Kecks is een aderlating voor de Nederlandse muziek.

André Manuel (André Manuel, zanger van Krang, (vroeger) zanger van Fratsen, en blotebillenman)
De Kecks, die houden er toch mee op? Ik ken de Kecks al heel lang. Heb ze geloof ik de eerste keer in Borculo gezien en daar zelfs nog een singeltje gekocht. Vanaf het begin dat ik de muziek in dook gingen we al naar de Kecks, dus eigenlijk is het een wonder dat ze het zo lang hebben volgehouden. Ze hebben het vooral ook volgehouden, denk ik, omdat ze er gewoon moesten staan; het zijn muzikanten in hart en nieren. Mooi bandje, mooie muziek, juiste energie! Stoppen vind ik geen probleem, als ze maar andere leuke dingen gaan doen.

Eelco Gelling (Cuby & The Blizzards, Eelco Gelling Band)
Van de Kecks ken ik eigenlijk geen specifieke nummers, maar de totaal indruk van die band is dat ze lekkere muziek maken. Tja, en dat ze er mee ophouden, och, er stoppen er wel meer. Ik lig daar niet wakker van. Ze zullen er vast wel een goede reden voor hebben.

Erwin Nyhoff (Prodigal sons, nu gewoon Erwin Nyhoff)
Voor mij is de Trockener Kecks vooral een goede live band; ze zetten een heerlijke sfeer neer. En daarbij speelt vooral de eigen podium presentatie van Rick de Leeuw een grote rol. Menigeen is niet zo'n fan van zijn stijl, maar ik noem hem wel eens de Nederlandse en Nederlandstalige Elvis. Dat zit vooral in de lekkere losheid van zijn optreden. Het is wel jammer dat zo'n goede live band stopt, maar aan de andere kant, ze hebben het ook al heel lang volgehouden. Wellicht gaan ze iets anders doen. Het is hun eigen keuze, dus ik heb er begrip voor.

Leesvoer